ODMH

Vergunningverlener Milieu - Gouda

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 16-10-2019 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Gouda Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris een salaris van maximaal € 4362...
Vergunningen zijn voor bedrijven van groot belang. Als vergunningverlener bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Gouda schrijf je vergunningen voor uiteenlopende bedrijven. Hou jij van diversiteit en kom je graag in contact met bedrijven?
 
Solliciteer dan naar de functie van:
 
Vergunningverlener Milieu
32-36 uur


Het team vergunningverlening van de ODMH bestaat uit 6 ervaren collega’s. In onze groene regio verzorgen wij veelal vergunningen voor (intensieve) veehouderij en glastuinbouw maar ook voor middelzware industrie. Daar waar de standaardregelgeving tekort schiet leveren we maatwerk. In overleg met gemeenten en bedrijven adviseren we over de mogelijkheden voor vergunningverlening en bij bestemmingsplannen.

Wat ga je doen als vergunningverlener?
 • Je bent dossier-eigenaar en verantwoordelijk voor het tijdig en adequaat afhandelen van de vergunningaanvraag;
 • Je stelt vergunningen/maatwerkvoorschriften op en wikkelt meldingen af voor een grote diversiteit aan bedrijven;
 • Je hebt oog voor omgevingsfactoren zoals veiligheid, geur- en geluidsaspecten, natuurgebieden en bewoning en je stemt je eisenpakket hierop af;
 • Door met de aanvrager in gesprek te gaan leer je het bedrijf kennen zodat de afhandeling van de vergunningaanvraag soepel verloopt.

Jouw kwaliteiten:

 • Inlevingsvermogen: Je kunt je goed inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor vertegenwoordigers van grote en kleine bedrijven, inwoners en wethouders;
 • Oplossingsgericht: Je bekijkt de vergunningaanvraag vanuit het uitgangspunt: elk probleem biedt mogelijkheden voor het vinden van oplossingen;
 • Bruggenbouwer: Je legt snel verbinding met collega’s van andere vakgebieden bij de ODMH, waardoor je over alle expertise beschikt om een goede vergunning op te kunnen stellen.

Wat vragen wij?

 • Een HBO werk- en denkniveau met affiniteit voor milieu;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring. Heb je een milieukundige opleiding afgerond maar nog weinig vergunningen opgesteld? Ook dan word je ook uitgenodigd om te solliciteren. Bij ons krijg je de kans om je verder te ontwikkelen. Je volgt met plezier de benodigde cursussen.

Wat bieden wij
 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving;
 • Een salaris van maximaal € 4362,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk. 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %; 
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig kerstfeest; 
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan via de 'Solliciteer' button.
De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 12 november 2019 

Heb je vragen? 
Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Gert van der Toren, teamleider vergunningverlening en zwemwater (088 54 50 483 of  06 23435199). 
Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Marie-Louise Henket , HR-adviseur, (088  50 375 of 06 12533231)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Gert van den Toren
Telefoon +31 6 23435199

Vestigingsplaats

Solliciteer